Site icon Michael Dutton Language Services (MDLS)

Keitä olemme

Michael Dutton (he/him) – CEO

Fun fact:
Miken suomen kielen lempisana on “katiska” – olisitko arvannut?

Yrityksen perustaja ja kantava voima on Michael Dutton, tuttavallisemmin Mike. Mike on britti, joka asui aiemmin pitkään Jyväskylässä ja osaa siten suomea sujuvasti. Ennen MDLS:n perustamista Mike työskenteli yliopistomaailmassa opetus- ja viestintätehtävissä ja toimi yli 10 vuotta freelance-kääntäjänä.

Mike opiskeli alun perin sosiaali- ja kulttuurialaa ja huomasi vähitellen, että kansainvälisyys ja kielet vetävät häntä puoleensa, ja päätyi siten käännösalalle. Kääntäjänä Miken erikoisalaa ovat markkinointi, terveys- ja sosiaaliala sekä akateemiset ja hallinnolliset tekstit. Suomi-englanti-käännösten lisäksi Mike tekee kielentarkistuksia ja on lisäksi sujuvasanainen sisällöntuottaja englannin kielellä.

Erityisosaamisesta mainittakoon lisäksi, että Mike on kouluttautunut psykiatriseksi sairaanhoitajaksi. Mike on ehdoton tasa-arvon, monimuotoisuuden ja saavutettavuuden puolestapuhuja. 

Mike on innokas lauta- ja videopeliharrastaja ja lisäksi hän viihtyy retkillä luonnon helmassa perheensä kanssa.

Henna Nykänen (she/her) – Head of Strategy & Communications

Fun fact:
Hennan tuore englannin kielen lempisana on “shenanigans” – arvaatko miksi?

Hennaa voisi kuvailla yrityksen järjen ääneksi, jonka jalat pysyvät tukevasti maan pinnalla tasapainottamassa Michaelin joskus pilviin nousevia ideoita. Luovuutta Hennalla riittää kuitenkin itselläänkin, ja siitä hän ammentaa MDLS:n liiketoiminnan kehittämisessä ja asiakastöissä tekstinikkarina.

MDLS:n lisäksi Henna työskentelee IT-startupissa liiketoiminnan kehittäjänä sekä laatii nettisivuja oman toiminimensä kautta. Hennalla on laaja kokemus käännösliiketoiminnasta erityisesti projekti- ja asiakkuuspäällikön rooleissa. Hennalla on tutkinto käännöstieteestä ja hän osaa englantia, italiaa, ranskaa, saksaa, ruotsia ja hieman espanjaa.

Vastuullisuus, empatia ja hyvinvointi ovat Hennaa sytyttäviä teemoja. Omasta hyvinvoinnistaan hän huolehtii joogaten ja kuntoillen, erilaisissa lauluprojekteissa sekä kunnostamalla 100-vuotiasta puutaloasuntoaan perinnerakentamisen keinoin.

Gillian Morris (she/her) – Head of Operations

Fun fact:
Gill luuli näihin päiviin asti, että joulupukki asuu Pohjoisnavalla!

Gill on MDLS:n toinen brittinatiivi, jolla on rautainen käännösalan kokemus erityisesti käännöstoimistoympäristöstä. Gillin käsissä suunnitelmat muuntuvat käytännön prosesseiksi tuossa tuokiossa. Lisäksi Gill on innokas ja taitava kirjoittaja: hänen kynänsä jälkiä voi lukea hänen blogistaan.

Gill on valmistunut ranskan ja espanjan kääntäjäksi. Ennen freelance-uraansa Gill työskenteli kahdeksan vuotta projektipäällikkönä käännöstoimistossa. MDLS:n pestin lisäksi Gill tekee muille asiakkaille kääntäjän, lokalisointiasiantuntijan, projektipäällikön sekä yhteisömanagerin töitä.

Vapaa-ajalla Gillin löytää usein skeittirampilta! Hän rentoutuu myös mielellään perheensä parissa ja pitkillä kävelyillä englantilaisissa maalaismaisemissa.

Yleistä meistä

In-house-kieliasiantuntijoidemme lisäksi MDLS:llä on pieni, tarkoin valittu yhteistyöverkosto, johon kuuluu kääntäjiä ja sisällöntuottajia. Tarvittaessa pystymme toimittamaan palveluita muillakin kielillä laajojen verkostojemme avulla.  

Periaatteisiimme kuuluu:

Ota yhteyttä!

Email: info@michael-dutton-language-services.com
Puhelin (soita, tekstaa, WhatsApp): +44 7582 405518

Exit mobile version